Allmänt

Tänk på att förvara dina saker säkert

By 16 september, 2018 No Comments

Nu när vi har byggt om våra barnvagnsförråd och cykelförråd vill föreningen också påminna alla boende om att de här är gemensamma utrymmen. De är visserligen låsta men det är alltid bra att utrusta sina saker med ett extra säkerhetslager, om möjligt. Det innebär att cyklar som ställs i cykelrummet ställs där på egen risk och styrelsen rekommenderar att de bör låsas med minst ett (1) godkänt lås om ni inte ska använda dem. Speciellt om du har en något dyrare cykel, för din egen trygghet.

Samma sak gäller i föreningens Garage. Vi har, historiskt haft såväl inbrott som stölder i garaget. Därför rekommenderar styrelsen starkt att du alltid låser bilen när du lämnar den. Det är också viktigt att de som har mopeder/motorcyklar säkerställer att de är utrustade med godkända lås och är låsta när de är parkerade. Garaget är också en gemensam yta som delas av såväl medlemmar som icke-medlemmar.

Vi kan också alla hjälpas åt att göra det tryggare och säkrare genom att inte släppa in helt okända personer i våra fastigheter eller gemensamma förråd. Att säkerställa att dörrarna går i lås, oavsett om det är till fastigheten, garaget eller förråden skapar också ett extra lager av säkerhet. Om en dörr är trasig så ring CEMI på 0774-400 990 och felanmäl den.

Som alltid, om du ser ett pågående brott, så som stöld eller inbrott, ring 112.