Balkongen

Balkongdörren liksom ytterdörren tillhör lägenheten (se föreningens stadgar, § 24), och för eventuella skador på den får du stå för själv som bostadsrättsinnehavare. Det innebär att du som bostadsrättsinnehavare själv ansvarar för ytbehandling av dörren på insidan, lister, foder, karm, tätningslister, lås inkl. låscylinder, låskista, beslag, nycklar, handtag, m.m.

Själva balkongen tillhör fasaden, och du får inte modifiera fasaden utan tillåtelse. Det är t.ex. förbjudet att borra i väggar, balkongtak/-golv och utföra andra liknande åtgärder på balkongen. Det är t.ex. inte tillåtet att sätta upp balkongbelysning på balkongen, som är fastmonterad i väggen och där elarbetet utförs på egen hand. Det är inte heller tillåtet att fästa amplar i balkongtaket.

Om låset på balkongdörren går sönder och t.ex. orsakar att balkongdörren går i baklås, då kan man kontakta Safe Team för att få hjälp med detta. De har koll på våra låssystem.

Det är inte tillåtet att skaka mattor samt slänga skräp över balkongräcket.

Balkonginglasning

Balkonginglasningen handhas av Svenska Lumon. Kontaktuppgifter finns här, kolla efter säljare i Bromma/Blackeberg så kommer du direkt till rätt person.

Om du vill anlita en annan leverantör för inglasning, så går det bra, men inglasningen ska vara så lik som möjligt de som redan är gjorda, så att huset ser enhetligt ut. Se också till så att din valda leverantör kontrollerar bygglovet och bestämmelserna i detaljplanen. Det är bra att informera styrelsen om att ni tänker anlita en annan leverantör, samt att visa hur balkonginglasningen kommer att se ut, innan arbetet utförs.

Lägenheter á c.a. 49 kvm får glasas in helt.

Lägenheter á c.a. 69 kvm får glasas in helt eller halvt, beroende på vilket hörn av huset de är i.

Lägenheter på markplan får inte glasas in, pga. bestämmelser i detaljplanen. Vi har försökt överklaga detta, men inte fått det godkänt.

Inglasning av balkong Brf Engelsmannen 4

 

Solgardiner

Styrelsen har beslutat att man inte måsta välja de solgardiner som Lumon erbjuder, utan man kan välja egna. Observera dock att man inte får göra åverkan på fasaden, dvs. du får inte borra/göra hål i balkongplattan som är golv eller tak, och du får inte borra/göra hål i fasaden (väggarna).

Senast ändrad 16 september, 2023 kl 10:28