Trasiga saker

Teknisk förvaltning, dvs. åtgärder i hyreslägenheterna, byte av lampor i trapphus och annat som gör att vår dagliga drift och teknik i fastigheten fungerar utförs av vår tekniska förvaltare. Har man, som hyresgäst, problem med någonting i sin lägenheten ska man kontakta dem via felanmälningsformuläret. Bostadsrättsinnehavare ska åtgärda enklare småfel såsom droppande kranar och annat själva, i enlighet med stadgarna.

Brandvarnare

StorStockholms Brandförsvar säger följande:

Bostadsrättslägenhet – det yttersta ansvaret för inköp och montering vilar på föreningens styrelse. Bostadsrättsinnehavaren är därefter ansvarig för skötsel och underhåll av brandvarnaren.

Hyreslägenhet – fastighetsägaren ansvarar för att fungerande brandvarnare sätts upp men hyresgästen ansvarar sedan för att den fungerar i fortsättningen.

De brandvarnare som finns i våra lägenheter är batteridrivna men batteriet är inte utbytbart. Kontrollera brandvarnaren minst en gång om året och om den har slutat fungera så montera ned den och byt till en ny brandvarnare. Föreningen bekostade installationen av brandvarnarna men du får själv bekosta bytet. Den beräknade livslängden för batteriet är ca 10 år men det finns ingen garanti för att de håller så länge.

Senast ändrad 16 september, 2023 kl 10:53