Bredband via Stockholms Stadsnät

Alla lägenheter i BRF Engelsmannen 4 har gratis tillgång till bredband från Stockholms Stadsnät. För frågor om tjänsten och felanmälan kontakta Stockholms Stadsnät direkt.

Välkomstbrev: https://blog.engelsmannen4.se/wp-content/uploads/2020/08/Valkomstbrev-Brf-Engelsmannen-4-Holbergsgatan-90-1.pdf

Guide: https://blog.engelsmannen4.se/wp-content/uploads/2020/08/Bredbandsguide-Brf-Engelsmannen-4.pdf

TV & Telefoni

Vi har i fastigheten gratis tillgång till ett basutbud av TV-kanaler från Comhem/Tele2. Om man kopplar in sin TV med antennkabel i Comhems uttag i väggen kan man få in de flesta svenska kanalerna digitalt i SD kvalitet. Vill man ha HD och/eller fler kanaler kan detta köpas till från Comhem/Tele2.

Stockholms stadsnät kan även erbjuda TV och Telefoni genom sitt bredbandsnät. Du får som boende själv beställa dessa tjänster direkt från Stockholm Stadsnät och du själv står för kostnaden som tillkommer.

Förslag på inkoppling

Vårt bredbandsnät kopplades ursprungligen in av Svenska Bostäder. Nu när vi har anlitat Stockholms Stadsnät så kan man behöva anpassa kopplingen så att den stämmer med den nya utrustningen samt att det kan variera med hur man använder sitt bredband. Vi rekommenderar alla att använda en egen router med inbyggd brandvägg för att fördela trafiken i lägenheten och för att få trådlös/WIFI anslutning. Router står man för själv och kan köpas i valfri elektronikaffär. För att kunna utnyttja den fulla hastigheten bör man se till att den router man införskaffar klarar hastigheter på 1000Mbps för den trådade anslutningen.

Vill man endast surfa trådlöst behöver man bara koppla en sladd direkt mellan tjänstedelaren och sin router. Här nedan ger jag ett förslag för hur man kan koppla för att få trådad anslutning till alla rum samt i förekommande fall IP-TV till vardagsrummet.

Senast ändrad 16 september, 2023 kl 10:29