Nyckelärenden

Här nedan hittar du beställningsformulär för nycklar, taggar (aptus) och fjärrkontroll för garage. Observera att alla nyckelärenden måste gå via styrelsen. Det är inte möjligt att köpa/beställa direkt från Safeteam utan att först kontakta oss. Lämna in en beställning enligt nedan och invänta sedan svar från styrelsen för vidare instruktioner.

I de flesta fall hämtar man själv ut sina beställda nycklar hos Safeteam i Spånga, se deras hemsida för adress och öppettider https://safeteam.se/butiker-kontor/ .

Beställ nyckel och tagg för bostad  Genom att skicka in formuläret samtycker jag till att informationen jag lämnar kommer att behandlas av BRF Engelsmannen4 och kommer användas för att lösa ditt ärende. BRF Engelsmannen4 kan komma att dela med sig av dina uppgifter till någon av föreningens leverantörer för att lösa ditt ärende.

  Beställ tagg och fjärr till garage
   Genom att skicka in formuläret samtycker jag till att informationen jag lämnar kommer att behandlas av BRF Engelsmannen4 och kommer användas för att lösa ditt ärende. BRF Engelsmannen4 kan komma att dela med sig av dina uppgifter till någon av föreningens leverantörer för att lösa ditt ärende.

   Anmäl försvunnen tagg    Beställ nyckelutlåning

     Observera att beställning bör göras minst 2 veckor innan utlåningsdatum. I annat fall kan vi inte garantera att ärendet hinner behandlas i tid     Genom att skicka in formuläret samtycker jag till att informationen jag lämnar kommer att behandlas av BRF Engelsmannen4 och kommer användas för att lösa ditt ärende. BRF Engelsmannen4 kan komma att dela med sig av dina uppgifter till någon av föreningens leverantörer för att lösa ditt ärende.

     Lägenhetsnycklar

     Du som köper lägenhet i vår förening, tänk på att stämma av hur många lägenhetsnycklar det finns till just din lägenhet. Styrelsen har inget register över lägenhetsnycklarna till din lägenhet, men du kan kontakta SafeTeam Vällingby för att ta reda på det.

     Lägenhetsnycklarna går till ytterdörren, brevlådan och sopnedkastet.

     Du betalar själv för lägenhetsnycklarna och du ansvarar själv för att hålla ordning på dessa.

     Taggar/Aptus-brickor

     Taggar (s k Aptus-brickor) används för inpassage i huset och i miljöstuga, källarförråd, tvättstuga och barnvagnsrum.

     Standarduppsättningen består av 3 st Aptus-brickor, men det kan finnas fler till din lägenhet. Stäm gärna av det vid inflyttning.

     Om du tappar en brickar är du skyldig att anmäla det till styrelsen, så att det kan spärras. Om du inte anmäler din bricka och den används vid stöld/skadegörelse blir du ersättningsskyldig. Syftet är att hålla koll på vilka taggar som finns i omlopp och för att förhindra skadegörelse/inbrott och en otrygg boendemiljö.

     Taggen betalas till SafeTeam, när den kvitteras ut. Taggar som inte kvitteras ut debiteras oavsett.

     Utlåning av nycklar

     Har du behov av att t.ex. stänga av vattnet eller komma åt andra utrymmen, t.ex. för att du renoverar/har en hantverkare på plats, kan du hyra nycklar. Anmälan ska göras senast 2 veckor innan utlåningsdatum via formuläret nedan.

     Nycklar som kan lånas är s k FS-nycklar och A-nycklar. Utifrån ditt behov avgör vi vilka nycklar du behöver låna.

     Såhär går det till när man lånar nycklar

     Rutinförtydligande

     1. Du som boende i föreningen skickar in din förfrågan om nyckelutlåning.
     2. Styrelsen tittar på, ställer eventuella följdfrågor och godkänner nyckelutlåningen.
     3. Beställningen skickas vidare till vår låsfirma SafeTeam. Styrelsen meddelar dig när beställningen finns klar hos SafeTeam.
     4. Den som du har anmält ska kvittera ut nycklarna hämtar ut nycklarna hos SafeTeam. Medtag legitimation.
     5. Nycklarna returneras till SafeTeam senast det datum som angetts i anmälan.

     Öppettider och kontaktuppgifter till SafeTeam finns på deras hemsida (klicka här).

     Observera att beställningen inte ligger kvar hur länge som helst, så tänk på att ange rätt datum.

     Det går inte att kvittera ut nyckel hos SafeTeam utan att en beställning har kommit in från styrelsen, så invänta bekräftelse från styrelsen på att beställningen finns hos Vällingby Lås.

     Ny tagg

     kr 313

     st

     Aktivering befintlig tagg

     kr 0

     st

     Nyckel till cylinderlås

     kr 435

     st

     Nyckel tillhållarlås FAS309

     kr 200

     st

     Nyckel tillhållarlås övriga

     kr 200

     st

     Fjärrkontroll till garage

     kr 700

     st

     Senast ändrad 9 februari, 2024 kl 19:04