Välkommen till Brf Engelsmannen 4!

Hej och varmt välkommen till Brf Engelsmannen 4!

Här nedan hittar du svar på vanliga frågor, som uppkommer i samband med inflyttning. Välkomstbrev ska du ha fått i samband med att du flyttade in, men om du inte har fått det vänligen kontakta styrelsen.

Om du inte redan har börjat prenumerera på föreningens nyhetsutskick så gör det här, direkt till höger!

Ordningsregler för föreningen

Läs igenom våra ordningsregler genom att klicka här

Dessa är grunden till en trivsam boendemiljö, och en förutsättning för en välfungerande förening med god grannsämja.

Svar på dina vanligaste frågor

Du hittar också svar på de vanligaste frågorna på de här undersidorna men du hittar allt av vikt under menyn för boende:

Elavtal/-nummer

Numret till elen kan du få av elnätsleverantören (inte samma som elleverantören). Just nu är det Ellevio som är elnätsleverantör för Stockholm. om du ringer dit med namn och adress på den tidigare boende.

Lägenhetsnummer

Hittar du här. I kontakter med föreningen så bör du uppge det nummer som står på din ytterdörr.

Bredbandsavgift

På avgiftsavin står det ”bredbandsavgift”. Detta är en s k nätavgift och måste betalas. Själva kostnaden för bredbandet på 1000/1000 mbit är inkluderat i månadsavgiften / hyran.

Installation av tvätt- & diskmaskin

Det är OK att installera tvätt- och diskmaskin i lägenhet om installationen görs på ett fackmannamässigt sätt och du har fått godkänt av styrelsen. Tänk på att du behöver ha droppskydd under diskmaskinen och att inkoppling av vattenslangar för såväl tvätt- som diskmaskin måste fackmannamässigt utförda.

Ombyggnationer och renoveringar i lägenheten

Om du planerar att göra större renoveringar i lägenheten, t.ex. riva ut köket eller badrummet, eller modifiera bärande väggar, måste du först kontakta styrelsen. Detta måste ske INNAN du påbörjar arbetet. Vidare ska du anlita hantverkare som kan lämna intyg på fackkunskaper, till styrelsen. Den kollektiva bostadsrättsförsäkringen gäller inte om det uppstår skador i lägenheten, om du inte har skickat in intyg.

Hem- & bostadsrättsförsäkring

Alla boende måste teckna en hemförsäkring för sin lägenhet!

Föreningen har försäkrat fastigheten genom If försäkringar för de delar som fastighetsägaren är ansvarig för. Du kan fritt välja försäkringsbolag för din hemförsäkring.

Du som bor i bostadsrätt ska teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Om du hyr din lägenhet behöver du endast teckna hemförsäkring.

 Få nyheterna direkt till din mail

Senast ändrad 16 september, 2023 kl 11:07