Nedan kan du läsa om föreningen, närområdet, om lägenheterna (väggar, golv, tak, etc.)

Föreningens ekonomiska plan (PDF): Ekonomisk plan Brf Engelsmannen 4

Observera att mäklare ombedes att inte lämna ut telefonnummer till någon i styrelsen! Kontakt med styrelsen bör ske via mail, info@engelsmannen4.se.

Lägenhetsnummer hittar du här.

Kabel-TV finns och bredband finns indraget i lägenheten, liksom IP-telefoni, via Stockholms stadsnät/Zitius, men det ingår inte i avgiften.

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Engelsmannen 4 bildades den 12 september 2012. De två bostadsfastigheterna är belägna på Björnsonsgatan 58 respektive Holbergsgatan 90 i Blackeberg i Bromma.

I maj 2011 bildades en tillfällig förening som tog hjälp av Ombildningskonsulten för att köpa fastigheten av Svenska Bostäder. På köpstämman i maj 2012 röstades beslut igenom om att köpa fastigheten, med en anslutningsgrad på ca. 78 % (73 st) av lägenheterna. I dagsläget är anslutningsgraden något högre.

Handelsbanken i Blackeberg finansierade köpet av fastigheten.

Den 12 september 2012 tillträddes fastigheten.

Föreningen består av 94 lägenheter och 1 garage med ca 56 garageplatser. Föreningen har idag ett 20-tal hyresgäster och ca. 75 bostadsrättslägenheter.

De två husen är färdigställda 2005. Det finns två lägenhetstyper, tvåor (44-49 kvm) och treor (69 kvm). Lägenheterna har en takhöjd på 2,5 m och fasaderna är putsade.

Allmänna utrymmen

I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, miljöstuga, tvättstuga och källarförråd. Tvättstugorna har tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp, lakansträkare och mangel.

Parkering

Föreningen äger ett garage med 61 parkeringsplatser, varav 57 är för personbilar, 2 är för MC och två är uppställningsplatser för MC. Föreningen tog 2019-10-01 över driften av garaget från Stockholm Parkering.

För närvarande är garaget fullbelagt.

För att ställa sig i kö till garaget går man in på engelsmannen4.se/garaget/intresseanmalan_garageplats/

Boende i föreningen har förtur i köerna för de olika platserna och även rabatterade priser. Föreningen hyr också ut platser till externa hyresgäster.

Värme/vatten

Husen värms huvudsakligen genom återvinning av frånluft, och kompletterande genom vattenburet system med fjärrvärme.

Ventilation

Lägenheterna har god luftventilation med tilluft genom ventil bakom radiatorerna och frånluft via kök och badrum.

Ljudisolering

Ljudisolering enligt ljudklass B. Mycket bra ljudisolering mellan din lägenhet, grannar och yttervärlden.

Balkonger

Alla lägenheter har egen balkong eller uteplats. Föreningen har tillstånd att glasa in balkongerna. Balkonginglasning bekostas av bostadsägaren och anlitat företag är Lumon.

Obs. Inte alla balkonger får glasas in i sin helhet. Kontakta styrelsen vid aktuell försäljning om inte säljaren kan besvara vad som gäller för den specifika lägenheten.

Förråd

Förråden ligger på bottenvåningen alt. plan 2 och är mellan 6-10 kvm stora.

Sophantering och sopsug

På gården finns sopsug för hushållssopor. För att minska miljöpåverkan finns en miljöstuga med återvinningskärl där du kan sortera glas, plast, metall, returpapper, kartong, wellpapp och elavfall. Grovsopor får du frakta bort själv.

Lite info om lägenheterna

Nedanstående beskrivning gäller originalinredning:

I sovrum, vardagsrum, kök och hall finns ekparkett á 14 mm, fabriksmålade snickerier och målat betongtak. Fönsterbänkar av marmor.

I kök sitter kakel, Höganäs Harmony, 100 x 100 mm, som original. Bänkskivor av laminat, rostfri bänk med två hoar, kyl/frys, spis med ugn och förberett för diskmaskin.

I badrummet sitter golvklinker, Höganäs Color & Harmony, 150 x 150 mm. Väggar i kakel, Höganäs Harmony 150 x 150 mm. Förberett för tvättmaskin.

I närområdet

I Blackebergs centrum finns kafé/bageri, sushirestaurang, nyckelservice, fruktbutik, pizzeria, grill, Hemköp, bibliotek, bank och bankomat, apotek, biograf, herrekipering, gym, 7-eleven, tobaksbutik, vårdcentral och hälsokostaffär, bl.a.

Det finns även förskolor, grundskolor och gymnasium i Blackeberg.

Några stationer bort finns Vällingby centrum med ännu fler tjänster.

Till T-centralen tar det 24 minuter med tunnelbana.

15 minuters promenad tar dig till Kaananbadet med minigolf, badplats och kiosk. Grimsta naturreservat ligger i anknytning till det och här finns promenad- och motionsspår. I området finns även flera båtklubbar.

Bredband

Bredband 1000/1000 mbit till lägenheten är inkluderat i månadsavgiften / hyran och levereras av Stockholms stadsnät.

FAQ FÖR MÄKLARE

Hur många hyresrätter finns idag kvar?

I dagsläget finns 17 hyreslägenheter kvar i föreningen.

Planeras några avgiftsförändringar?

Inga avgiftshöjningar planerade för 2019/2020.

Planeras några renoveringar?

I och med att föreningen tog över driften av garaget 2019-10-01 så planeras flertalet förbättringsåtgärder i den fastigheten. 

  • Ommålning av garaget
  • Förbättrad belysning i garaget
  • Installation av kameraövervakning i garaget
  • Översyn av motorvärmare för alla bilplatser i garaget

Dessa kommer finansieras genom redan tillgängligt kapital samt genom den intäktsökningen som övertagandet innebär för föreningen.

Har det genomförts några renoveringar?

Inga större renoveringar har behövt genomföras av fastigheterna.

Godkänns juridisk person som medlem?

Ang. juridisk person, v g o läs i våra stadgar.

Finns övrig information vi bör ta del av?

Föreningen genomförde en större investering i frånluftsåtervinning för en del år sedan sparar ca 50 % av fjärrvärmevolymen. Det har inneburit en lägre kostnad för fjärrvärme för föreningen.

Föreningen har nyligen omförhandlat flera större lån vilket har inneburit mycket bättre räntevillkor. Fullt genomslag för dessa sker under perioden 2018-2020.

Föreningen tog över driften av föreningens garage från Stockholm Parkering från 2019-10-01. Det här innebär att boende inte längre behöver betala momsen för sina parkeringsplatser.

Är mäklarinformationen på er hemsida aktuell?

Den uppdaterades senast 2019-09-03

Hur beställer jag en mäklarbild för föreningen?

Den boende kontaktar föreningens ekonomiske förvaltare, Fastighetsägarna, antingen per telefon 08-617 76 00 eller via e-post felanmalan@fastighetsagarna.se.

Senast ändrad 2019-09-02