Avgift för felsorterade sopor i miljöstugan

Vi påminner om att ifall det felsorteras sopor och/eller slängs grovsopor, så debiteras bortforsling och städning den boende.

Regler för miljöstugan (som antagits på medlemsmöte den 16 oktober 2016):

Miljöstugan kameraövervakas och följer du inte ordningsreglerna gäller följande:

  1. Första varningen inkl. avgift: Du får en varning för sopor som inte går att identifiera (t.ex. plastpåsar med oidentifierbart innehåll), sopor som är felsorterade eller sopor som är skrymmande (t.ex. kartonger som inte har plattats till). Observera att inga grovsopor får slängas i miljöstugan. Du får själv betala kostnaden för att frakta bort dessa sopor. Detta läggs på din avgift/hyra.
  2. Avstängning: Andra gången du bryter mot ordningsreglerna stängs du av från miljöstugan. Miljöstugan är en förmån för oss som boende, inte en rättighet. Förlorar du tillgång till miljöstugan ska du sopsortera dina sopor på en återvinningsstation, dessa får inte slängas i sopnedkastet.

Följer du inte ordningsreglerna för sopsortering är det giltigt skäl för att bli av med besittningsrätten på din lägenhet, oavsett om du köpt lägenheten eller hyr den.

Kom ihåg att du är ansvarig också för borttappade taggar som kommer in i vår fastighet/miljöstuga, så du blir betalningsansvarig om någon okänd använder en tagg registrerad på din lägenhet.