Balkonginglasning

By 25 januari, 2014 februari 10th, 2014 Allmänt

Nu är bygglovet klart.

Det första som sker är att de som är intresserade av balkonginglasning är välkomna till Lumons demonstrationsvagn. Där kommer man att se hur det kommer att se ut och även få svar på frågor.

Demonstrationsvagnen kommer att finnas i det nedre garaget utanför Holbergsgatan 90 dessa datum:

  • måndagen den 3 februari kl. 18.00 – 19.00
  • tisdagen den 11 februari kl. 18.00 – 19.00

Vid mötet presenteras även de definitiva priserna för balkonginglasning samt de finansieringsalternativ som finns.

Sista datum för att lägga den slutgiltiga beställningen efter dessa demonstrationer är den 28 februari 2014, för att priserna ska gälla.

Har ni frågor kring detta kan ni kontakta Anette i styrelsen på anette@engelsmannen4.se.

Balkonginglasning för hyresgäster

Styrelsen har beslutat att även hyresgästerna får glasa in sina balkonger. Antingen kan man välja att, som hyresgäst, betala hela balkonginglasningen själv, eller genom en hyreshöjning. Beroende på vilken lägenhet man bor i, i en 2:a eller en 3:a, så blir kostnaden för balkongglaset olika, och summan fördelas då på 10 år.

Ungefärligt exempel: om man bor i en 3:a och balkonginglasningen beräknas kosta 70 000 kr (exakta priser får du på mötet eller av Anette, se tider och kontaktuppgifter ovan), så fördelas dessa 70 000 kr på 10 år, dvs. 7 000 kr ska man betala per år. Detta läggs då på hyran, dvs. 7 000 kr fördelat på 12 månader, vilket medför en hyreshöjning på ca. 584 kr.

Balkongglasen kan du inte ta med dig om du väljer att flytta. Detsamma gäller såklart bostadsrättsinnehavare.

Solgardiner

Styrelsen har beslutat att man inte måste välja de solgardiner som Lumon erbjuder, utan man kan välja egna. Observera dock att man inte får göra åverkan på fasaden, dvs. du får inte borra/göra hål i balkongplattan som är golv eller tak, och du får inte borra/göra hål i fasaden (väggarna). Om du väljer annat insyns-/solskydd än det Lumon erbjuder så måste du fästa det på något annat sätt.