Protokoll styrelsemöte

Rapport styrelsemöte december 2012

Miljöstugan

Styrelsen arbetar vidare med öppningen av miljöstugan. Vi räknar med att den är öppen från och med nästa vecka, en del fix återstår innan den kan öppnas. Observera att vi ber er alla respektera att man inte får slänga grovsopor i miljöstugan. Det innebär att endast papper, kartonger, färgat och ofärgat glas, plast, elektronik, batterier och metaller får slängas i grovsoporna. Frigolit, kläder, skor, sopor från förråd, växter, jord, kvistar, etc. får inte slängas i miljöstugan. Om det inte finns ett lämpligt kärl uppmärkt med det du vill slänga så kan du inte slänga det i miljöstugan.

Vi förbehåller oss rätten att fakturera den som ställer grovsopor i miljöstugan.

Störningsjour

Vi håller på att ta in offerter från olika vaktbolag som skulle kunna agera som störningsjour. Utbudet är tyvärr dock inte lika brett som för kommunala bostadsbolag.

Problem med värme i lägenheterna

Många rapporter har kommit in om kalla element. Vi kommer att se över värmesystemet i de båda fastigheterna och se om den utomhustemperaturberoende, automatiska värmeregleringen inte fungerar som den ska.

Nyckelregistrering

Vi har beslutat att registrering av alla taggar kommer att ske under två veckor i januari nästa år, vecka 3 och vecka 4. Vi kommer att välja ett antal dagar (2 eller 3 per vecka, kvällstid om vardag, ev. dagtid om vi även har en helgdag) mellan måndagen den 14 januari och söndagen den 27 januari då man kan komma och registrera sin tagg. Observera att legitimation och överlåtelseavtal/hyreskontrakt måste medtas. Kan man inte komma någon gång under dessa två veckor så kommer man att kunna registrera sin bricka på annat sätt, vi återkommer om hur och när det sker. Vi kommer att informera om detta via brevutskick veckan innan jul och påminna om det även efter jul/nyår.

Sena inbetalningar av hyror/avgifter

Om du är sen med att betala din hyra/avgift så kommer du att få en påminnelse, och 10 dagar efter påminnelsen skickas kravet till inkasso.

Balkong, snö, skräp, cigaretter

Det är absolut förbjudet att slänga snö över balkongräcket, liksom cigarettfimpar, att piska mattor och annat.