Nedan kan du läsa om föreningen, närområdet, om lägenheterna (väggar, golv, tak, etc.) samt se planritningar för lägenheterna.

Föreningens ekonomiska plan (PDF): Ekonomisk_plan_Brf_Engelsmannen_4

Observera att mäklare ombedes att inte lämna ut telefonnummer till någon i styrelsen! Kontakt med styrelsen bör ske via mail, info@engelsmannen4.se.

Lägenhetsnummer hittar du här.

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Engelsmannen 4 bildades den 12 september 2012. De två bostadsfastigheterna är belägna på Björnsonsgatan 58 respektive Holbergsgatan 90 i Blackeberg i Bromma.

I maj 2011 bildades en tillfällig förening som tog hjälp av Ombildningskonsulten för att köpa fastigheten av Svenska Bostäder. På köpstämman i maj 2012 röstades beslut igenom om att köpa fastigheten, med en anslutningsgrad på ca. 78 % (73 st) av lägenheterna. I dagsläget är anslutningsgraden något högre.

Handelsbanken i Blackeberg finansierade köpet av fastigheten.

Den 12 september 2012 tillträddes fastigheten.

Föreningen består av 94 lägenheter och 1 garage med ca 56 garageplatser (förvaltas av Stockholms Stads parkering). Föreningen har idag ett 20-tal hyresgäster och ca. 75 bostadsrättslägenheter.

De två husen är färdigställda 2005. Det finns två lägenhetstyper, tvåor (44-49 kvm) och treor (69 kvm). Lägenheterna har en takhöjd på 2,5 m och fasaderna är putsade.

Allmänna utrymmen

I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, miljöstuga, tvättstuga och källarförråd. Tvättstugorna har tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp, lakansträkare och mangel.

Parkering

Föreningen äger ett garage med 56 parkeringsplatser. Dessa hyrs för närvarande ut via Stockholms stads parkering.

Värme/vatten

Husen värms huvudsakligen genom återvinning av frånluft, och kompletterande genom vattenburet system med fjärrvärme.

Ventilation

Lägenheterna har god luftventilation med tilluft genom ventil bakom radiatorerna och frånluft via kök och badrum.

Ljudisolering

Ljudisolering enligt ljudklass B. Mycket bra ljudisolering mellan din lägenhet, grannar och yttervärlden.

Balkonger

Alla lägenheter har egen balkong eller uteplats. Föreningen har tillstånd att glasa in balkongerna. Balkonginglasning bekostas av bostadsägaren och anlitat företag är Lumon.

Förråd

Förråden ligger på bottenvåningen alt. plan 2.

Sophantering och sopsug

På gården finns sopsug för hushållssopor. För att minska miljöpåverkan finns en miljöstuga med återvinningskärl där du kan sortera glas, plast, metallm returpapper, kartong, wellpapp och elavfall. Grovsopor får du frakta bort själv.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV finns och bredband finns indraget i lägenheten, liksom IP-telefoni, via Stockholms stadsnät/Zitius, men det ingår inte i avgiften.

Lägenheterna

Nedanstående beskrivning gäller originalinredning:

I sovrum, vardagsrum, kök och hall finns ekparkett á 14 mm, fabriksmålade snickerier och målat betongtak. Fönsterbänkar av marmor.

I kök sitter kakel, Höganäs Harmony, 100 x 100 mm, som original. Bänkskivor av laminat, rostfri bänk med två hoar, kyl/frys, spis med ugn och förberett för diskmaskin.

I badrummet sitter golvklinker, Höganäs Color & Harmony, 150 x 150 mm. Väggar i kakel, Höganäs Harmony 150 x 150 mm. Förberett för tvättmaskin.

Exempelritning på lägenheterna

I närområdet

I Blackebergs centrum finns kafé/bageri, sushirestaurang, nyckelservice, fruktbutik, pizzeria, grill, Hemköp, bibliotek, bank och bankomat, apotek, videobutik, herrekipering, gym, 7-eleven, tobaksbutik, vårdcentral och hälsokostaffär, bl.a.

Det finns även förskolor, grundskolor och gymnasium i Blackeberg.

Några stationer bort finns Vällingby centrum med ännu fler tjänster.

Till T-centralen tar det 24 minuter med tunnelbana.

15 minuters promenad tar dig till Kaananbadet med minigolf, badplats och kiosk. Grimsta naturreservat ligger i anknytning till det och här finns promenad- och motionsspår. I området finns även flera båtklubbar.

FAQ 2018

  1. Hur många hyresrätter finns idag kvar?17 hyreslägenheter kvar.
  2. Planeras några avgiftsförändringar?Inga avgiftshöjningar planerade.
  3. Planeras några renoveringar?Inga större renoveringar nödvändiga.
  4. Har det genomförts några renoveringar?Inga större renoveringar behövde genomföras.
  5. Godkänns juridisk person som medlem?  Ang. juridisk person, v g o läs i våra stadgar.
  6. Godkänns delat ägande (tex mellan sambos eller förälder/barn)?Delat ägande är tillåtet.
  7. Är mäklarinformationen på er hemsida aktuell? Ser att senaste uppdateringsdatumet är för ca 1 år sedan.Mäklarinformationen är OK.
  8. Finns övrig information vi bör ta del av?OBS: Att vi genom en genomförd investering i frånvärme sparar ca 50 % av fjärrvärmevolymen.Ett stort lån har omförhandlats till mycket bättre villkor, full genomslag under 2018…

Senast ändrad 2018-02-13